Mürdüm renginde lezzetler
Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün nefis rengi ve lezzeti ile çok sevilen bir meyve olan mürdüm eriğini ana yemeklerin içinde değerlendiriyoruz. Olmaz demeyin, deneyin, tadına doyamayacaksınız.
MÜRDÜM ERİĞİ ÇORBASI
MALZEMELER
KARABİBER TERBİYESİ İÇİN:
YAPILIŞI: Küçük doğranmış eti tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyin. Kabuğu soyulmuş bütün soğanı ilave edip haşlayın. Et haşlanınca mürdüm eriği, patates, havuç ve rezeneyi ekleyin. Karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Zeytinyağı ilave edip ocaktan alın. Terbiye için yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Çorbadan bir-iki yemek kaşığı alıp, terbiyeye ekleyip karıştırın. Bu karışımı azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım pişirip sıcak servis yapın.
MÜRDÜM ERİKLİ KUZU İNCİK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Yoğurt, hardal, bal ve zeytinyağını iyice çırpın. İncikleri bu sosta bir gece dinlendirin. Ertesi gün üzerine 2 portakalın suyunu ekleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin. Sosu süzüp incikleri servis tabağına alın. Sosa küp küp doğradığınız mürdüm eriklerini ekleyip kaynatın. İnciklerin üzerine veya yanına gezdirip servis yapın.
MÜRDÜM ERİKLİ PİLAV
MALZEMELER
YAPILIŞI: Etleri birkaç damla sirke ile terbiye edin. Çelik tavada soğanı su ile kavurun. Terbiye ettiğiniz etleri de ekleyin. Etlerin çelik tavaya yapışmasından korkmayın, etler piştikçe tavayı bırakır. Siz kaldırmaya çalışırsanız tavaya yapışır, bu yüzden sabırlı olun. Daha sonra tereyağı ile sıvı yağı karıştırın ve pilav tenceresinde eritin. Bademleri ve havucu ekleyip kavurun. Pirinci atın ve kavurun. Tüm baharatları ekleyin. Suyunu ilave edin, bir taşım kaynayınca altını kısın ve kapağını kapatın. 20 dakika sonra pilavınız hazır. Altını kapatın, tencerenin içindeki nemi almak için temiz bir bez ile demlenmeye bırakın.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."